Çörək alarkən və saxlayarkən nəyə diqqət yetirməli?
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) ilə AZƏRTAC-ın birgə layihəsi olan “AQTA maarifləndirir” rubrikası davam edir. Rubrika çərçivəsində AQTA…
Dəm qazı öldürür – CO kills
Dəm qazı haqqında nə bilirik? Son zamanlar ölkəmizdə dəm qazından zəhərlənənlərin və ölənlərin sayı getdikcə artır. Dəm qazından…
Saxta balın fəsadları – Harms of fake honey
Bal - 40-dan çox növü olan, çoxlu sayda mineral və vitaminlərlə zəngin olan, saysız-hesabsız müalicəvi xüsusiyyətləri özündə daşıyan…
Balıq alarkən bunlara diqqət edin! – Pay attention when consuming fishes!
Balıq alarkən və istifadə edərkən diqqətli olmalı, onun keyfiyyətinə, saxlanılma şəraitinə və istifadə müddətinə xüsusi önəm verilməlidir. -…
Kolbasa alarkən nələrə diqqət etməliyik?
Ət məhsulları və onların istifadəsi qida zəncirinin yüksək risk dərəcəsinə malik olan sahəsidir. İstehlakçı üzərində etiketi olmayan, istehsal…
Günvurma və istivurma
GÜNVURMA • YÜKSƏK TEMPERATURUN və RÜTUBƏTİN TƏSİRİ NƏTİCƏSİNDƏ (bilavasitə gün şüalarının təsiri və ya havanın temperaturunun yükək həddində)…
Dondurma alarkən nələrə diqqət etmək lazımdır?
Öncə dondurmanın hermetikliyinin pozulmamasına, etiketinə, tərkibindəki inqridiyentlərə, məhsulun istehsal və son istifadə tarixinə fikir verilməlidir. Dondurmanın satıldığı yerin…
Civə dağılması zamanı nə etməli?
Civə termometri hər birimizin evində var. Bu ölçü cihazı çox kövrəkdir və ehtiyatsız davrandıqda tez sınması mümükündür və…
Siqaretlə mübarizə – fighting with Cigarette
Hər bir insanın siqareti tərgitmək üçün səbəbləri ola bilər. Bu səbəbləri ümumiləşdirsək çox insan aşağıdakı kimi cavab verər:…
Qida məhsullarının istehsalında istifadə olunan əlavələr təhlükəlidirmi?
Qida istehsalı zamanı məhsulun bir sıra keyfiyyət xüsusiyyətlərini artırmaq üçün təbii və ya sintetik yolla əldə edilmiş qida…
Bakteriya mənşəli qida zəhərlənmələri
Qida zəhərlənmələri bakteriyalar və ya onların toksinləri, viruslar, parazitlər və ya kimyəvi maddələr ilə yoluxmuş qida və suyun…
Qablaşdırma materiallarının qida məhsullarına təsiri
Müasir dövrdə piştaxtalarda minlərlə eyni çeşidli məhsul görmək mümkündür. Bu səbəbdən də istehsalçılar alıcıların marağını cəlb etmək üçün…