CIEH Food safety foundation (Level 2)

“HSE.AZ” MMC növbəti dəfə yeni Dünya şöhrətli bir təşkilatın rəsmi təsdiq olunmuş kurs provayderi adını qazanmışdır. Böyük Britaniyanın CİEH təşkilatının kurs provayderi olaraq biz sizə “Qida təhlükəsizliyi” hər 3 səviyyə əsasında kursları təklif edirik.


Level 2
Qidanın təqdim olunduğu hər yerdə onun hazırlanması, istifadəsi, saxlanılması və insanlara təklif olunması üzrə yüksək standartların nümayiş etdirilməsi çox vacibdir.
Qida təhlükəsizliyi üzrə Səviyyə 2 kursu qida sənayesində çalışan hər kəs üçün nəzərdə tutulmuşdur. Bu kursu bitirdikdən sonra siz istehlak üçün təhlükəsiz qidanın hazırlanması üzrə tələblərə yiyələnəcəksiniz.

Kurs kimlər üçündür?
• Qida ilə məşğul olan, onu hazırlayan, onu bişirən hər kəs üçün
• Əvvəlki bilik və bacarıqlarını yeniləmək istəyən şəxslər üçün
• Şirkətlər üçün: hansı ki, onların qida ilə məşğul olan işçiləri var

Kursun modulları:
• Modul 1: Qida təhlükəsizliyinə giriş

– Qida təhlükəsizliyi ilə bağlı əsas terminlər
– Qida təhlükəsizliyinin önəminin qavranılması
– Qida zəhərlənməsi ilə bağlı ən çox risk altında olan şəxslərin müəyyən olunması
– Qida ilə məşğul olan şirkətlərə / bizneslərə qanunvericiliyin tələbləri
– Qida təhlükəsizliyi təliminin vacibliyi

• Modul 2: Qida sahəsində təhlükələr
– Qida üzrə müxtəlif təhlükələrin müəyyən olunması
– Bakterial çirklənmənin müəyyən olunması
– Bakteriaların çoxlaması üçün şəraitlər
– Hansı qidaların digərlərinə nisbətən daha çox risk yaratması
– Viruslar nədir və onlar bakteriadan necə fərqlənir
– “Cross contamination / çirklənmə” nədir və qarşısı alınma yolları
– Qida zəhərlənmələri xəstəliklərinin mənbələri və simptomları
– Qida ilə məşğul olan işçilərin qida allergiyalarının qarşısının alınmasındakı rolu və vəzifələri
– Fiziki çirklənmənin qida təhlükəsizliyindəki rolu və müvafiq nəzarət tədbirləri
– Kimyəvi çirklənmənin qida təhlükəsizliyindəki rolu və müvafiq nəzarət tədbirləri
– Qida çirklənməsinin səbəbləri və nişanları, onlara qarşı tədbirlər

• Modul 3: Qida təhlükəsizliyi üzrə yaxşı praktika
– Qida hazırlanması və saxlanması prosesində temperature nəzarət olunmasının vacibliyi və metodları
– Yüksək səviyyədə şəxsi gigiyenanın qorunub saxlanılmasının vacibliyi və proseduru
– İş yerinin təmiz, səliqəli saxlanılmasının vacibliyi və proseduru
– Həşəratlara nəzarətin vacibliyi və metodları
– Qidanın çatdırılması, saxlanılmasına nəzarət üzrə prosedurlar.

• Modul 4: Qida Təhlükəsizliyi İdarəetmə Sistemi
– HACCP prinsipi əsasında Qida Təhlükəsizliyi İdarəetmə Sisteminə olan hüquqi tələblər
– HACCP sisteminin məqsədi və prinsipləri

Kurs zamanı hər modul üzrə interaktiv sual-cavablar təşkil olunacaq. Bu isə, sizin materialı daha yaxşı qavramağınıza yardım edəcək.

Kursun müddəti: 12 saat (2 gün ərzində tədris olunacaq)

Kursun qiymətləndirilməsi: 20 sualdan ibarət test əsaslı qiymətləndirmə

Kursu uğurla bitirən iştirakçılara CİEH Food safety level 2 (Foundation certificate) üzrə sertifikat təqdim olunur.

Şirkətlər üçün Qida təhlükəsizliyi hər 3 səviyyə üzrə kurslara korporativ təkliflərimiz mövcuddur.

Kurslar həm sinifotağı əsaslı, həm də onlayn video konfrans formatında təşkil oluna bilər.

 

Kursun qiyməti:

• sinif otağı – 300 azn

• e-learning – 220 azn

You can register for the course by clicking on the side button.